logo tuinhuis klik voor Het Raadhuis

Het Tuinhuis

Als u één van onze ingangen heeft ontdekt, dan komt u in de mooie wilde tuin hierachter. U bevindt zich nu in een groene oase midden in het knusse centrum van Schipluiden.

Midden in tuin staat het hart van ons kleine bedrijfje "Het Tuinhuis"

Dit kleine huisje is van alle gemakken voorzien om verschillende lekkernijen en de lekkerste koffie van Schipluiden te kunnen serveren aan onze gasten. Geen massaal terras hier, maar u neemt rustig plaats in één van onze zitjes, verspreid door de hele tuin.

Wat leuk is om te vertellen is dat 10 jaar geleden Jan Holtkamp er een sport van heeft gemaakt om volledig kosteloos een tuinhuis te bouwen in zijn eigen achtertuin. Hij verzamelde alle bouwmaterialen die andere mensen weggooide en toverde dit om tot een huis wat er waarschijnlijk voor de eeuwigheid zal staan.

Eenmaal in het huisje komt de nostalgie u direct tegemoet. Een typisch granieten aanrechtblad met betegelde wasbak is een van de eye-catchers. De blauwe muren en de antieke inrichting zijn werkelijk prachtig achter de gietijzeren raampjes. Door de openslaande deuren loopt u zo een klein terrasje op met twee knusse tafeltjes waar u lekker plaats kunt nemen.

Het enige wat eigenlijk niet bij de stijl van het tuinhuis past, is de espresso machine die ons samen met de koffiebonen van Single Estate voorziet van heerlijke koffie in alle soorten en maten. Voor een ieder uiterst vers gemalen en met zorg gezet.